Румен Радев за пореден път прояви своята некомпетентност относно жизнено важни

...
Румен Радев за пореден път прояви своята некомпетентност относно жизнено важни
Коментари Харесай

Красен Кралев: Президентът за пореден път доказа своята некомпетентност

 Румен Радев за следващ път прояви своята некомпетентност относно витално значими тематики от публичния живот в страната ни. Трябва ли да разбираме от изявлението му през днешния ден, че президентът поддържа расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на международната преса и посрамиха България. "

Това написа във " фейсбук " спортният министър Красен Кралев по отношение на изявлението на президента Румен Радев, че футболът е огледало на положението на страната.

В обръщението си той запита още дали това негово изявление пази причинителите на закононарушения в спорта и дали съгласно него страната би трябвало да стои безучастно при сходни закононарушения и прояви. 

Кралев посъветва президента да се запознае с съответните разпореждания от Устава на УЕФА и от българското законодателство и да не се изрича неопитен.

Спортният министър припомня на Радев, че БФС е федерация като всяка друга лицензирана спортна федерация в България и се подчинява на законите и наредбите на българското законодателство.

Президентът желае драконовски ограничения за футболното безчинство

В тази връзка той разясни на президента, че за вмешателство може да се смята директното назначение на президент на Българския футболен съюз или Изпълнителен комитет. 

В позицията си Кралев акцентира, че искането на оставката на Михайлов от страна на премиера и него самия, представляващ органа, който лицензира всяка спортна федерация, не може да бъде считано за интервенция в работата на БФС.

Спортният министър разясни още, че премиерът е призовал президентът на БФС да извърши честен акт предвид на незадоволителните ни резултати във футбола и събитията от последния мач на националите с Англия.

Установени са общо 15, предстоят още арести

Кралев твърди, че след оставката на Борислав Михайлов, Българският футболен съюз ще избере по либерален метод президент и управителни органи, без вмешателство на страната.

Подчертавам, че не би трябвало да оневиняваме дисциплинарната комисия на БФС, която носи голяма виновност за случилото се на дуела с Англия. Тъй като до момента няма нито едно наказване за расизъм в цялостния му размер макар глобите, които понасяме в Европа, написа още министърът.

Оставката на Михайлов би трябвало да бъде призната на Конгрес, счита Касабов

Той добави, че ще се въздържи от по-нататъшни мнения и изводи по тематиката, тъй като следва съвещание на Изпълнителния комитет на БФС, тече следствие на БФС и Столична дирекция на вътрешните работи организира интервенция по търсене на почитателите, провокирали абсурда.

Призовавам Румен Радев да не употребява българския спорт за политически офанзиви, особено когато не познава проблемите и спецификите в българското и интернационалното законодателство в областта на спорта, посочи още Кралев.

Той изрази вяра, че в случай че се употребява неприятния случай от последните дни и успеят да изрежат тумора в точния момент ще реализиран оздравяването на българския футбол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР